blogroll-titel in sidebar wijzigen

Soms is een oplossing zo simpel dat je je bijna schaamt dat je er niet eerder op was gekomen. Met Wordpress kom ik het regelmatig tegen.
Hier volgt er zo één; mèt uitleg, want als ik iets in Wordpress niet kan vinden, zijn er vast wel meer mensen die naar hetzelfde zoeken.
Het probleem: je hebt Wordpress met een mooie sidebar waar ook je lijstje met links staat. Je bent er al achter gekomen dat je via je dashboard zelf links kunt toevoegen, en ook alle voorgebakken wordpresslinks òf onzichtbaar kunt maken òf weg kunt halen.
Maar nu!
De lijst verschijnt in je sidebar als ‘Blogroll’ en dat wil je graag veranderen. Je kijkt bij je widgets, waar je de meeste titelnamen kunt aanpassen, maar ‘Blogroll’ heeft deze optie niet. Je kijkt bij ‘Edit links’, maar ook daar zie je niets waar je de titel ‘Blogroll’ kunt wijzigen.

Na lang zoeken kwam ik er eindelijk achter waar je die vermaledijde titel kunt veranderen:

wordpress-change-blogroll-into-links

klik in je Dashboard op ‘Links’; het menu vouwt open.

wordpress-change-blogroll-into-links

klik op ‘Link Categories’

Bingo! Daar verschijnt dan eindelijk het venster dat je zo graag wilt zien:

wordpress-change-blogroll-into-links

wijzig de ‘Link Categorie name’ van ‘Blogroll’ in ‘links’; met of zonder hoofdletter of geef de categorie een heel andere naam. ‘Interessante links’, of ‘Kijk ook eens hier’ of  ‘Surftips’, enfin, vul maar in.
De ’slug’ kun je naar believen dezelfde naam meegeven of ongewijzigd laten; hetzelfde geldt voor de ‘Description’ of beschrijving.

wordpress-change-blogroll-into-links

klik op ‘Update Category’

wordpress-change-blogroll-into-links

en er verschijnt een venster dat je ‘Link Categories’ zijn bijgewerkt.

Je ziet in hetzelfde scherm nog de volgende mededeling staan:

wordpress-change-blogroll-into-links

‘Het verwijderen van een categorie betekent niet dat de links in die categorie ook zijn verdwenen. In plaats daarvan worden de links die gerelateerd waren aan de verwijderde categorie nu toegevoegd aan de categorie ‘links’.

En dat was dus precies de bedoeling!

Als je nu in de sidebar van je website kijkt, ziet het er zo uit:

wordpress-change-blogroll-into-links

Ach, de oplossing ligt soms in een klein hoekje…


Tags: , ,

reageer