archief van april 2010

regen … eindelijk … regen

maandag 5 april 2010

een sluier van regen

Eindelijk!

Liggend in bed hoorde ik al de eerste druppels: regen!!!

De lucht was dreigend donker, een echte tropische bui kondigde zich aan.

De eerste druppels vleiden zich als een sluier over de knoek.

nog meer regen

Water, zelfs een plas in de zoutpan…

regen in de zoutpan

Langer dan 10 minuten heeft het niet geduurd, en de tropische bui is vast ergens anders gevallen, maar toch: de kans is groot dat over twee dagen her en der in de knoek gele bloemen bloeien.

Wordt vervolgd, dus.

7 x icons-text transparancy at windows desktop

zondag 4 april 2010

Windows XP has the possibility to make the background of your desktop icon text transparant. All you have to do is check one option.
But sometimes it’s not that simple and finding the solution can be a real challenge. Once confronted with this problem, I searched the internet for a solution. I found several ones, luckily for me the second one worked. But I thought it wasn’t a bad idea to collect all solutions I found and put them together in one article.
So if you want transparant text but it doesn’t work, try this seven solutions before you really panic!

(more…)

7 x transparante tekstachtergrond windows-iconen

zondag 4 april 2010

“Hee Anneke, de tekstachtergrond bij jouw icoontjes op je bureaublad is transparant. Kun je dat bij mij ook doen?” De vraag kwam van een kennis die wat problemen had met de windows XP-installatie op zijn laptop. Op zijn desktop had de achtergrond van de tekst bij zijn icoontjes de kleur van zijn thema. Dat, vond hij, verpestte zijn hele bureaubladplaatje. Ik had er tot dan toe eigenlijk nooit op gelet, maar inderdaad, de tekst bij mijn pictogrammen heeft een transparante achtergrond.
xp desktop set icon text transparancy “Natuurlijk, dat doe ik wel even voor je”, antwoordde ik.
Nietsvermoedend klikte ik met rechts op het beeldscherm om daar via eigenschappen de kleur van de bureaubladachtergrond op transparant te zetten.
Dàcht ik, maar mooi dat dat niet kon. Mijn logica was niet die van Microsoft.

Persoonlijk vind ik het niet zo belangrijk, wel of geen transparante achtergrond, maar nu werd de uitdaging om het voor elkaar te krijgen. Wat een makkie leek, werd een hele speurtocht.

(more…)

blogroll-titel in sidebar wijzigen

zaterdag 3 april 2010

Soms is een oplossing zo simpel dat je je bijna schaamt dat je er niet eerder op was gekomen. Met Wordpress kom ik het regelmatig tegen.
Hier volgt er zo één; mèt uitleg, want als ik iets in Wordpress niet kan vinden, zijn er vast wel meer mensen die naar hetzelfde zoeken.
Het probleem: je hebt Wordpress met een mooie sidebar waar ook je lijstje met links staat. Je bent er al achter gekomen dat je via je dashboard zelf links kunt toevoegen, en ook alle voorgebakken wordpresslinks òf onzichtbaar kunt maken òf weg kunt halen.
Maar nu!
De lijst verschijnt in je sidebar als ‘Blogroll’ en dat wil je graag veranderen. Je kijkt bij je widgets, waar je de meeste titelnamen kunt aanpassen, maar ‘Blogroll’ heeft deze optie niet. Je kijkt bij ‘Edit links’, maar ook daar zie je niets waar je de titel ‘Blogroll’ kunt wijzigen.

(more…)